A Nagy Elvek az Indiai Ayurveda Gyógyászat

Úgy vélte, hogy a legősibb holisztikus orvoslás a világon, Ayurveda egy terápiás gyakorlat, amely képes volt, hogy az export a főbb elvei minden kontinensen már elcsábítani egyre több ember számára a közel 5000 éves. Több, mint egy gyógyító módszer, ez a hagyományos Indiai módszer vált sok a filozófia az élet. De milyen elvek alapján?

Az elv az öt elemAZ ELV AZ ÖT ELEM

Megérteni az alapjait Ayurveda gyógyászat , azzal kell kezdenem, hogy a megértést jelent ez a szó. A Szanszkrit, a terminológia “Ayurveda” van osztva két szót – “ayur” , “veda” – szó szerinti fordításban mint “élet”, illetve a “tudomány”. Ayurveda ezért a tudomány az élet. Ennek alapján alapító elv, ez a hagyományos orvoslás inscribes az emberi lény, mint egy elem, a világegyetem ugyanúgy, mint a következő öt elem: levegő, tűz, a tér, a víz, a föld .

Az úgynevezett mahabhuta, ezek az elemek alkotják az energiákat, hogy a kereszt az emberi test, de különböző mértékben szerint az egyének. Ezek a különbségek a sok lehetséges kölcsönhatások között öt elem forge a mély természet minden élő lény.

Az elv a három dósa

Attól függően, hogy az egyén, az öt elem, vagy mahabhuta, lehet kombinálni, más-más módon. Ezek az egyesületek vannak osztva három nagy kategóriába sorolhatók az úgynevezett “dósa” vagy a “hangulat”. Ez a három alapvető erők, vagy tridoshas, meghatározza a Prakruti, hogy az alkotmány minden egyes közülünk. Így, a tér, a kapcsolódó levegő minősül Vata. Ez az erő szabályozza az anyagcserét, valamint a különböző biológiai funkciók, mint például a légzés, pulzusszám.

Pitta, ez áll a tűz elem. Főleg vonatkozik az emésztő rendszert, valamint a fizikai energia. Végül, víz, föld, a Kapha dosha. Ez lényegében csatlakoztatására testrészek egymáshoz.

Diagnosztikai módszerekDIAGNOSZTIKAI MÓDSZEREK

A hagyományos Ayurveda gyógyászat, betegségek által okozott egyenlőtlenség között a három dósa. Hogy meghatározza az okokat, a többlet vagy hiány az egyik ilyen alapvető erők, az orvos megkéri a pácienst arról, hogy az élet vagy a környezet. Akkor ő lesz a pulzus, gondosan vizsgálja meg a szervezet annak érdekében, hogy igazolja a diagnózist. Még az is előfordul, hogy rájön, egyenlőtlenség, hogy még nem fejezte ki magát formájában betegség. A profilaktikus dimenzió fontos helyet foglal el ez az ősi gyakorlat.

Ájurvédikus kezelés

A végén egy pontos diagnózis, az Ájurvédikus orvos helyezi a hely megfelelő, személyre szabott kezelés, amely csuklós körül négy fő szakaszból áll:

  • A Shodan (méregtelenítés): ez áll egy tisztító a szervezetben, hogy megszabaduljon a toxinok,
  • Sámán: Ez a lépés célja, hogy újra egyensúlyba hozni a dósa gyakorló böjt, jóga, az éneklés vagy a meditáció,
  • Rasayana (fiatalítás): célja, hogy a hang a testen keresztül a bevétel, gyógynövények, ásványi anyagok, valamint az a gyakorlat, a fizikai gyakorlatok,
  • A Satvajaya (higiénia, mind a mentális gyógyító): növeli a spiritualitás annak érdekében, hogy vezető energia áramlik a szervezetben, majd engedje el a gondolat. Ez magában foglalja a kezdeményezése, hogy a mantrát, yantras, tantras.

Ayurvédikus masszázsAYURVÉDIKUS MASSZÁZS

Nagyon gyakorlott, Indiában a masszázs, mint a terápiás módszer, mint a higiénia, a mindennapi életben. Ez a kézikönyv a technika célja elsősorban az, hogy helyreállítsa az egyensúlyt a dósa által megbízott lényegében a Vata, a Kapha. Ez a fajta masszázs segít feloldani izmos feszültségek, ideg dugulás, hogy ezzel elősegítse a jobb, a vér, a nyirok-keringés. Ennek érdekében az Ayurvédikus masszőr fejt ki nyomást, érinti az egész testet, bár egyes esetekben ez lehet koncentrálni, csak egy régió.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *